Over Simeli

 

De liefde voor handwerken zit bij ons in de familie en haken heb ik al jong geleerd van mijn oma.

Op een dag werd ik door mijn moeder blij verrast met zelfgemaakte jasbeschermers voor mijn fiets. Ik vond ze zo mooi dat ik ze ook ging haken voor mijn dochters. Ze bleken fietsende reclame meisjes want vragen over hoe, waar en wanneer waren niet van de lucht.

Gehaakte jasbeschermers bestaan al heel lang en werden bevestigd door gaatjes in het spatbord te boren. Dat kon beter en slimmer en zo ontwikkelde ik met een vriend een slimme niet roestende bevestigingsclip. Ik ben vervolgens meerdere modellen gaan bedenken en haken en verkopen en Simeli was geboren.

Na de fiets was de rolstoel aan de beurt. Hoe leuk is het om deze noodzakelijke vervoermiddelen met spaakbeschermers op te vrolijken en eigen te maken. De spaakbeschermers worden bevestigd aan een ijzeren ring met Simeli clips zodat ze gemakkelijk kunnen worden gedemonteerd om te kunnen wassen.

En als u ze graag zelf wilt haken; ook bied ik patronen met clips en bevestigingsmaterialen aan op deze website.

Veel (haak) plezier en bekijks !

Simone.

Leuke wetenswaardigheid

Jasbeschermer’ volgens de Dikke van Dale:

‘bekleding van wasdoek of kunststof die het achterwiel van een fiets gedeeltelijk omgeeft om te beletten dat jas of rok daarmee in aanraking komt'

 

Gehaakte jasbeschermers bestaan al heel lang en in Staphorst zijn ze niet uit het straatbeeld weg te denken. Er is geen land in de wereld dat zoveel aandacht besteedt aan jasbeschermers als Nederland doet. Vaak zijn er sowieso al weinig fietsen in andere landen te zien, maar op de fietsen die er wel zijn, zitten veelal geen jasbeschermers. In warme landen is dat overigens wel logisch. Niemand draagt een lange jas die beschermd moet worden en de vrouwen met hun lange rokken fietsen er niet. Met betrekking tot dit laatste kun je daarom stellen dat de jasbeschermer een onvermoed symbool is van de emancipatie van de vrouw.

Lang leve de jasbeschermer !