top of page
achtergrond-hippie.jpg

Over Simeli

 

Mijn naam is Simone en ik ben de ontwerpster achter Simeli. De liefde voor handwerken zit bij ons in de familie en haken heb ik al jong geleerd van mijn oma. Op een dag werd ik door mijn moeder blij verrast met zelfgemaakte jasbeschermers voor mijn fiets. Ik vond ze zo mooi dat ik ze ook ging haken voor mijn dochters. Ze bleken fietsende reclamemeisjes want we kregen altijd vragen hoe ze te maken.

Gehaakte jasbeschermers bestaan al heel lang en werden bevestigd door gaatjes in het spatbord te boren. Dat kon beter en slimmer en zo ontwikkelde we een slimme niet roestende bevestigingsclip. Vervolgens ben ik meerdere modellen gaan ontwerpen, heb een website gemaakt en Simeli was geboren.

Na de fiets was de rolstoel aan de beurt. Hoe leuk is het om deze noodzakelijke vervoermiddelen met gehaakte spaakbeschermers op te vrolijken en eigen te maken. De Simeli clips worden ook toegepast bij de spaakbeschermers om het haakwerk aan een metalen ring te bevestigen zodat het haakwerk los gemaakt en eventueel gewassen kan worden. Een paar gehaakte spaakbeschermers om je outfit compleet te maken. Dat was het idee en het slaat aan. Ik ben trots op alle modellen op deze website; zij maken het haakwerk elegant en stijlvol.

De Flower Power designs zijn geïnspireerd op de hippie periode; idealistische jongeren die de wereld wilden verbeteren. Een van hun belangrijkste motto’s was: ‘Make love, not war’. Flowerpower drukte zich ook uit in kleding en haardracht: fleurige patronen, kleuren en bloemen.

Gehaakte jasbeschermers en spaakbeschermers zijn verkrijgbaar in verschillende patronen en kleuren. Deze kan je kant en klaar bestellen of met het patroon zelf haken in je favoriete kleurencombinatie.

Voor een kleurrijke wereld,

Simone

stoel.jpg

Geïnspireerd door mijn lieve moeder die  haar auto bekleedde met kleurrijke granny squares. En geïnspireerd door beeldend kunstenaar Joana Concelos uit Portugal, maakte ik deze cover voor mijn Beetle van oude gehaakte kleedjes uit grootmoeders tijd.

achtergrond-hippie.jpg
bottom of page